Veelgestelde vragen

Hoe worden de bijtringen en speenkoorden gemaakt?

De kralen, ringen, figuurtjes en speenclip worden aan een satijnkoord, wat stevig en slijtvast is, bevestigd en op een speciale bevestigingsmanier geregen. De producten zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan. Ze worden zorgvuldig en op meerdere plaatsen goed geknoopt en mocht er onverhoopt toch een knoopje losgaan, zit er altijd een veiligheidsknoop achter waardoor de kralen vast blijven zitten. Door het vele gebruik blijft het natuurlijk wel altijd belangrijk om de producten te controleren op beschadigingen.

Welke materialen worden er gebruikt?

Voor de bijtringen en speenkoorden wordt gebruik gemaakt van siliconen kralen en figuurtjes en onbehandelde kralen en figuurtjes. Het gebruikte draad is satijnkoord, wat erg stevig en slijtvast is. Alle materialen zijn vrij van gifstoffen en 100% veilig voor kinderen om op te bijten. 

Voor de babygym wordt gebruik gemaakt van onbehandeld vurenhout, 100% wolvilt, verf op waterbasis en slijtvast draad.

Wat zijn siliconen?
Siliconen zijn een natuurlijk product en vrij van BPA, ftalaten (weekmakers), looden PVC. Het is een sterk materiaal waardoor het ideaal is om te gebruiken voor bijtspeelgoed. Daarnaast hebben ze een lange levensduur, en blijven ze er in principe als nieuw uitzien. Tot slot zijn siliconen niet poreus waardoor bacteriën er niet in kunnen komen. Het is dus erg hygiënisch.
 
Er zijn veel siliconen op de markt een de kwaliteit verschilt enorm. De partij waar ik mijn siliconen materialen vandaan heb, heeft de certificaten van de testen waaruit blijkt dat er geen schadelijke stoffen in de producten zitten. De siliconen hebben meerdere testen doorstaan en zijn helemaal goedgekeurd volgens Europese en internationale normen.
 
Kan mijn kind alleen met de producten spelen?

Advies is om je kindje niet alleen te laten met de producten. We staan helemaal achter de kwaliteit en veiligheid van onze producten maar het blijven producten met kralen en mocht er toch ooit iets loslaten kan er verstikking ontstaan. Controleer voor en na elk gebruik goed of er beschadiging of oneffenheden ontstaan zijn en mocht dit zo zijn, vervang het product dan.

Ook voor de babygym geldt: laat je baby alleen onder toezicht spelen. Check voor de veiligheid regelmatig of alle onderdelen nog goed zijn en of ze nog goed aan elkaar zitten. En zorg dat de babygym goed uitgeklapt op een platte ondergrond staat zodat hij niet kan verschuiven of om kan vallen. 

Onderhoud

Wanneer je bijtring of speenkoord vies geworden is kun je deze gemakkelijk schoonmaken. Vooral de siliconen kralen hebben de eigenschap om statisch te zijn en snel stof aan te trekken maar dit haal je dus makkelijk weer weg.

De volledig siliconen producten kunnen makkelijk met een sopje gereinigd worden. Spoel het daarna goed af en laat de bijtring drogen. De artikelen kunnen niet uitgekookt worden. De kralen en de figuurtjes kunnen daar wel tegen, maar het draad krijgt er na een aantal keer last van. Wil je ze ontsmetten, gebruik dan een sopje met iets van dettol en spoel het daarna heel goed uit.

De producten waarbij hout gebruikt wordt kunnen niet goed tegen vocht. Het hout gaat dan werken. Laat het hout dus niet te nat worden en maak deze producten alleen schoon met een vochtig doekje. Let erop dat je de houten materialen direct goed afdroogt zodat er geen vocht in het hout komt. 

Kletskousje is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger  bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over veiligheid dient u de producten te verwijderen.